Popularne

Artykuł

Inne

Autentyczne japońskie sushi w Pruszkowie

Autentyczne japońskie sushi w Pruszkowie

Sushi jest teraz tak popularne, że są gotowe do sprzedaży dosłownie na każdym rogu. Wiele odmian potraw można znaleźć nawet w supermarketach. Oznacza to, że są wszędzie: w ekskluzywnych japońskich restauracjach, małych kawiarniach i po prostu straganach przy drodze. Zdecydowana większość szefów kuchni w lokalach, choć od dawna uczy się przyrządzania potraw japońskich, ale bynajmniej nie Japończyków, jest tak wielu, bo sushi w Pruszkowie bardzo lubi, ale nie każdy potrafi przyrządzić te same autentyczne japońskie sushi. Jak zrozumieć całą tę różnorodność i wybrać produkt wysokiej jakości, warto zapytać profesjonalistów sieci restauracji Sushi Master.

Jakie powinny być właściwe sushi

Ryba jest zimna, ryż jest lekko ciepły. Doświadczeni szefowie kuchni, którzy pracują w znanej sieci Sushi Master, powinni zwrócić uwagę na te i inne zasady gotowania popularnej potrawy.

Należy pamiętać o kilku niuansach:

  1. Maksymalny okres trwałości sushi wynosi trzy godziny. Następnie możesz je wyrzucić: ryż wysycha, ryba traci swoje właściwości. Chociaż najlepiej jest oczywiście jeść je natychmiast po ugotowaniu. Tak właśnie robią Sushi Master. Ryż w ładnym sushi lekko ciepły, biały kolor. Ryba jest koniecznie zimna i ma więcej niż ryż. Przechowuj ryby w lodówce, zwykle w temperaturze 2-30, czasem nieco wyższej. Niektóre rodzaje ryb są przechowywane przez cały dzień. Świeża ryba powinna mieć określony odcień i być bezwonna.
  2. Specjalny ryż. Najlepiej japoński, ale niestety nie jest eksportowany. Dlatego ryż kalifornijski jest używany na świecie, został przywieziony do Stanów przez tych samych Japończyków. Więcej-ocet ryżowy, w przygotowaniu którego ważne są najmniejsze niuanse. Jego okres przydatności do spożycia wynosi półtora dnia.
  3. Nie kupuj sushi w supermarketach. To danie, które nie ma nic wspólnego z prawdziwym sushi. Tam są trzymane w lodówce, a to jest zabronione. Ponadto mają znacznie więcej niż trzy godziny. Nie musi tak być.

Opinia profesjonalistów i filozofia sushi

Ziarna ryżu w świeżo przygotowanym tradycyjnym sushi powinny znajdować się w takiej odległości od siebie, aby światło mogło przenikać między nimi. Ryż nie powinien się rozpadać, nawet jeśli zostanie stuknięty palcem, ale w ustach rozpuszcza się natychmiast. Takie powinny być prawdziwe sushi! Nawiasem mówiąc, istnieje teraz wiele gatunków, które różnią się od tradycyjnych japońskich – jest popularność. Ale odwiedzający Sushi Masternie widzą w tym nic złego. Nie ma fałszywego sushi, ponieważ nawet nowoczesne wersje w dobrych lokalach są przygotowywane w najlepszych tradycjach kuchni japońskiej. Najważniejsze jest to, że miejscowa ludność lubi sushi.

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *